Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Κάνουμε αγγλικά γνωρίζοντας τον Vincent van Gogh (2ο μέρος) - (Α' τάξη, Β' τάξη - 1st class, 2nd class)

Συνεχίζουμε σήμερα το μάθημά μας σχετικά με την τέχνη της ζωγραφικής και συγκεκριμένα με τον Vincent van Gogh.
Ξαναθυμίζω ότι έχω φτιάξει στην ηλ. τάξη άσκηση με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στα ελληνικά για το σημερινό μάθημα και μια άσκηση (για τη Β' τάξη) όπου θα πρέπει να μου γράψετε μια σύντομη απάντηση στα ελληνικά. Ισχύει κι εδώ ό,τι είπα στο προηγούμενο μάθημα (ότι δηλαδή προσπαθούμε, αν θυμόμαστε και όπου μπορούμε, να απαντάμε και προφορικά στα αγγλικά, με προτασούλα μικρή ή έστω και μονολεκτικά). Για όποιους δυσκολεύονται να απαντήσουν στις ασκήσεις της ηλ. τάξης, μπορούν να μου στείλουν τις απαντήσεις με μήνυμα στην ηλ. τάξη. 

Πάμε στον δεύτερο πίνακα. Τα παιδιά της Β' τάξης ίσως τον θυμούνται από το μάθημά μας. Είχαμε συζητήσει αρκετά γι'αυτόν τον πίνακα. Ο τίτλος του είναι "Το υπνοδωμάτιο" (The bedroom). Ο πίνακας αυτός βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

(Πάλι, αν δεν βλέπετε ολόκληρο τον πίνακα, κουνήστε το ποντίκι και σύρετέ τον προς τα κάτω με το χεράκι που εμφανίζεται)

Θέλω όλα τα παιδιά της Α' τάξης και της Β' τάξης να τον παρατηρήσετε πάρα πολύ καλά και να σκεφτείτε:
1. Ποια χρώματα από αυτά που έχουμε μάθει βλέπετε στον πίνακα; (Πείτε στα αγγλικά όσα χρώματα θυμάστε)
2. Πόσες καρέκλες βλέπετε στο δωμάτιο; (Απαντήστε με τον αριθμό στα αγγλικά)
3. Πόσοι πίνακες είναι κρεμασμένοι στον τοίχο; (Πάλι απαντάμε λέγοντας τον αριθμό στα αγγλικά)

Τώρα μόνο τα παιδιά της Β΄τάξης να σκεφτούν και να απαντήσουν προφορικά:
1. Μπορείτε να πείτε στα αγγλικά κάποια από τα πράγματα που βλέπετε στην εικόνα; (π.χ. κρεβάτι, παράθυρο, καρέκλα κλπ.)
2. Το δικό σας υπνοδωμάτιο ποιες διαφορές έχει από το υπνοδωμάτιο που βλέπετε στην εικόνα; Μπορείτε να απαντήσετε χρησιμοποιώντας τη φράση "In my bedroom there is a ... " ή "In my bedroom there are ...", που σημαίνουν αντίστοιχα "Στο δωμάτιό μου υπάρχει ένας/μία/ένα ..." και "Στο δωμάτιό μου υπάρχουν ..." π.χ. In my bedroom there is a desk", "In my bedroom there are toys"(Αν θυμάστε, την ερώτηση αυτή σας την είχα κάνει και στην τάξη. Η απάντησή σας εννοείται ότι θα δοθεί στα ελληνικά, ωστόσο θα ήθελα να χρησιμοποιήσετε όσες λέξεις θυμάστε στα αγγλικά. Στόχος μας μ'αυτή την ερώτηση είναι κυρίως να εξασκήσουμε την παρατηρητικότητά μας και δεύτερος στόχος είναι να θυμηθούμε κάποιες από τις λέξεις που μάθαμε).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου