Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Κάνουμε αγγλικά γνωρίζοντας τον Vincent van Gogh (1ο μέρος) - (Α' τάξη, Β' τάξη - 1st class, 2nd class)

Καθώς έψαχνα στο ίντερνετ, βρήκα την ιστοσελίδα του Μουσείου του Vincent van Gogh. Τότε σκέφτηκα, να μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με κάτι ωραίο, διαφορετικό και ευχάριστο: με την τέχνη και συγκεκριμένα με την ζωγραφική. Οι μαθητές μου της Β' τάξης, θα θυμούνται ότι είχαμε πει για τον Vincent van Gogh στο μάθημα που μιλήσαμε για το δωμάτιό μας και είχαμε δει και έναν πίνακά του. Θυμάστε; Όσο για τους μαθητές της Α' τάξης, να πω ότι ο Vincent van Gogh είναι ένας πολύ γνωστός Ολλανδός ζωγράφος. 
Σήμερα λοιπόν θα δούμε έναν πίνακά του, θα μάθουμε να παρατηρούμε έναν πίνακα ζωγραφικής, να βάζουμε το μυαλουδάκι μας να σκέφτεται σε σχέση με αυτό που βλέπουμε και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούμε αγγλικές λέξεις που έχουμε μάθει στο μάθημά μας.
Έχω φτιάξει στην ηλ. τάξη άσκηση με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στα ελληνικά για το σημερινό μάθημα και μια άσκηση όπου θα πρέπει να μου γράψετε μια σύντομη απάντηση στα ελληνικά. Όλες οι επιλογές που δίνω, αλλά και η απάντηση που θα γράψετε θα είναι στα ελληνικά, καθώς δε γνωρίζουμε ακόμη καλά αγγλικά για να μπορούμε να τα γράψουμε. Οι οδηγίες που δίνω στην ηλ. τάξη για τις ασκήσεις είναι λεπτομερείς. Απαντάτε τις ερωτήσεις κι εγώ διορθώνω. Τώρα όπου μπορείτε, φυσικά, απαντάτε μόνοι σας προφορικά - έστω και με μια λέξη - στα αγγλικά - ό,τι θυμάστε, αν θυμάστε - και όταν γυρίσουμε στην τάξη, θα ξανασυζητήσουμε μαζί σε προφορικό επίπεδο τις ερωτήσεις. Για όποιους δυσκολεύονται να απαντήσουν στις ασκήσεις της ηλ. τάξης, μπορούν να μου στείλουν τις απαντήσεις με μήνυμα στην ηλ. τάξη. 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Ο τίτλος του πίνακα είναι "Σιταροχώραφο κάτω από τα σύννεφα" ("Wheatfield under Thunderclouds"). Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τον πίνακα:

(Αν δεν βλέπετε ολόκληρο τον πίνακα αφού ανοίξετε τον σύνδεσμο, κουνήστε το ποντίκι πάνω στον πίνακα και εμφανίζεται ένα χεράκι. Χρησιμοποιήστε το χεράκι για να σύρετε τον πίνακα προς τα κάτω ή προς τα πάνω και να τον δείτε ολόκληρο)

Και τώρα όλα τα παιδάκια, Α' και Β' τάξης, σκεφτείτε: 
1. Ποια χρώματα απ'αυτά που μάθαμε βλέπετε στον πίνακα; Πείτε τα στα αγγλικά (Αν δεν τα θυμάστε, δεν πειράζει. Μπορείτε να πάτε στην επανάληψη που κάναμε στα χρώματα για να τα ξαναθυμηθείτε)
2. Δείτε τον πίνακα και ξαναδιαβάστε τον τίτλο του πίνακα - σας τον έγραψα παραπάνω. Τι έχει φυτευτεί στο χωράφι που βλέπετε στον πίνακα; (Ντομάτες; Σιτάρι; Πατάτες;) 
3. Εκτός από αυτά που βλέπετε ήδη στον πίνακα, τι άλλο θα περιμένατε να δείτε; (Έναν άνθρωπο;  Κάποια ζώα ίσως; Και ποια; Μπορείτε να τα πείτε στα αγγλικά;)


Πώς σας φάνηκε το σημερινό μάθημα; Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ στο blog. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου