Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Τραγουδάκια με κινήσεις - Action Songs (Α' τάξη, Β' τάξη - 1st class, 2nd class)

Τι θα λέγατε σήμερα να θυμηθούμε κάποιες λέξεις που έχουμε μάθει σχετικά με κινήσεις, μέσα από τραγουδάκια; Πριν σας δώσω να ακούσετε τραγουδάκια, για σκεφτείτε: θυμάστε μερικές τέτοιες λέξεις; Όχι; Δεν πειράζει. Σας έχω εδώ το πρώτο τραγουδάκι και ίσως θυμηθείτε κάποιες λέξεις. Προσπαθήστε να ακούσετε τι λέει και να θυμηθείτε τι είχαμε πει. Το τραγούδι είναι από την ιστοσελίδα του ΠΕΑΠ:

Θυμηθήκατε κάποιες λέξεις; Όχι; Να σας βοηθήσω λίγο παραπάνω. Εδώ σας δίνω το ίδιο τραγούδι με βίντεο που δείχνει τις κινήσεις:

(Πηγή: Κανάλι Super Simple Songs - Kids Songs στο Youtube)

Τώρα; Καλύτερα; Θυμηθήκαμε περισσότερες λέξεις; Μπορείτε να το ξαναβάλετε όσες φορές θέλετε για να τραγουδήσετε και να κάνετε κι εσείς τις κινήσεις. 

Το επόμενο τραγούδι είναι για τα μεγαλύτερα παιδιά, της Β' τάξης, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το ακούσετε κι εσείς της Α' τάξης. Θυμάστε οι μαθητές της Β' τάξης που μάθαμε κι άλλες λέξεις για κινήσεις φέτος; Θα τις θυμηθείτε με το παρακάτω τραγουδάκι. Πριν όμως το ακούσετε ήθελα να σας θυμίσω και δυο άλλες λέξεις που μάθαμε στα αγγλικά: τη λέξη "μπορώ"και τη λέξη "δε μπορώ". Θυμάστε πώς είναι αυτές οι λέξεις στα αγγλικά; Όχι; Θα τις ακούσετε στο παρακάτω τραγουδάκι. Είναι η λέξη "I can" και η λέξη "I can't". Για ακούστε λοιπόν το τραγουδάκι και τις κινήσεις: 

(Το παραπάνω τραγούδι περιλαμβάνεται στο υλικό του ΠΕΑΠ και βρίσκεται στο κανάλι ELF Kids Videos στο Youtube)

Τώρα θυμηθήκατε τις λέξεις; Αν θέλετε μπορείτε να ακούσετε και το επόμενο τραγούδι που έχει επίσης λέξεις που έχουμε μάθει. Και τα δύο τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε όσες φορές θέλετε, να τα τραγουδήσετε και να κάνετε τις κινήσεις:

(Πηγή: Κανάλι The Singing Walrus - English Songs for Kids στο Youtube)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου