Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

The treasure map - revising directions (Ε' τάξη, Στ' τάξη - 5th class, 6th class)

Για το σημερινό μάθημα πήρα αφορμή από το 3ο κεφ. του βιβλίου της Ε' τάξης και το 2ο μάθημα.
Εκεί, αν θυμάται η Ε' τάξη, μάθαμε πώς να δίνουμε οδηγίες σε κάποιον για να πάει κάπου. Ε, αυτό θα θυμηθούμε σήμερα με ένα ωραίο βιντεάκι. Μαζί με την Ε' τάξη είναι ευκαιρία να κάνει και η Στ' μια επανάληψη.
Ξεκινάμε λοιπόν. Πριν δείτε το βίντεο, καλό θα ήταν να κάνετε μια επανάληψη οι μαθητές της Ε' τάξης όσα είπαμε στο μάθημα 2 του κεφ. 3. 
Πριν δούμε το βίντεο θα ξεκινήσουμε με μια άσκηση προετοιμασίας.

(Πηγή: Ιστοσελίδα LearnEnglishKids του Βρετανικού Συμβουλίου)


Η άσκηση αυτή βρίσκεται ακριβώς πάνω από το βίντεο. Πατήστε το "preparation" και από κάτω ακριβώς θα ανοίξει η άσκηση. Εδώ πρέπει να αντιστοιχίσετε τις λέξεις που σας δίνονται με τις εικόνες. Στο τέλος ενημερώνεστε για το σκορ που πετύχατε. Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιες λέξεις σωστά, αφού κάνετε την άσκηση, πατήστε το κουμπί "Show answers", το οποίο εμφανίζεται μόλις συμπληρώσετε όλα τα κενά και πατήσετε "finish". Εκεί θα δείτε όλες τις σωστές απαντήσεις. 

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε όσες φορές θέλετε, πριν κάνετε τις ασκήσεις. Εάν έχετε άγνωστες λέξεις, μπορείτε να τις σημειώσετε σε ένα φύλλο χαρτί (το βίντεο είναι με αγγλικούς υπότιτλους, οπότε μπορείτε να δείτε από κει πώς γράφονται οι λέξεις, όπως επίσης μπορείτε να σταματάτε το βίντεο οποιαδήποτε στιγμή για να μπορέσετε να γράψετε μια λέξη). Αφού σημειώσετε τις άγνωστες λέξεις σας, σας θυμίζω ότι μπορείτε να τις βρείτε στα διαδικτυακά λεξικά που σας έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση (https://learningandhavingfunathome.blogspot.com/2020/03/the-history-of-computers-game-and-gap.html#more). Δείτε λοιπόν το βίντεο. 

Αφού δείτε το βίντεο, μπορείτε να κάνετε το παιχνιδάκι που υπάρχει ακριβώς από κάτω. Πρόκειται για συμπλήρωση προτάσεων διαλέγοντας τη σωστή λέξη από αυτές που σας δίνονται. Με το βελάκι που υπάρχει κάτω δεξιά προχωράτε στην επόμενη πρόταση. 

Στη συνέχεια υπάρχει ένα φύλλο με ασκήσεις σχετικές με το βίντεο. Είτε τις κάνουμε προφορικά, είτε σημειώνουμε τις απαντήσεις στο τετράδιό μας, για να μπορούμε μετά να ελέγξουμε αν είναι σωστές. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για τις απαντήσεις, ξαναδείτε το βίντεο, πριν ξεκινήσετε να κάνετε τις ασκήσεις. 

(Πηγή: Ιστοσελίδα LearnEnglishKids του Βρετανικού Συμβουλίου)

1η άσκηση: Αντιστοιχίζω τη σωστή λέξη με κάθε εικόνα
2η άσκηση: Διαλέγω τη σωστή λέξη για να συμπληρωθεί η πρόταση
3η άσκηση: Βλέπω ξανά την ιστορία αν χρειάζεται και βάζω στη σειρά τις προτάσεις
4η άσκηση: Φαντάζομαι ότι είμαι πειρατής. Ζωγραφίζω ένα νησί και διάφορα μέρη πάνω σ'αυτό το νησί. Σημειώνω με Χ το σημείο που βρίσκεται ο θησαυρός. Γράφω οδηγίες για να βρει κάποιος τον θησαυρό. 

Αυτή την τελευταία άσκηση την κάνετε στο τετράδιό σας ή σε ένα φύλλο χαρτί. Μπορείτε να τη βγάλετε φωτογραφία και να μου τη στείλετε με μήνυμα στην ηλ. τάξη. 

Οι απαντήσεις για τις υπόλοιπες ασκήσεις βρίσκονται εδώ:

(Πηγή: Ιστοσελίδα LearnEnglishKids του Βρετανικού Συμβουλίου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου