Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Adverbs of Frequency (Ε' τάξη, Στ' τάξη - 5th class, 6th class)

Στο περασμένο μάθημα μιλήσαμε και διαβάσαμε για τον Απλό Ενεστώτα. Ένα, ας το πούμε παρακλάδι, του Απλού Ενεστώτα είναι τα επιρρήματα συχνότητας. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί, αν διαβάσατε την θεωρία που έστειλα λέει το εξής σε κάποιο σημείο της:

  • Υπάρχουν λέξεις που ταιριάζουν μόνο στον Απλό Ενεστώτα;
    Ναι. Αυτές είναι τα επιρρήματα συχνότητας (adverbs of frequency):

Always, often, usually, sometimes, rarely/seldom, never.
Όταν βλέπουμε τις παραπάνω λέξεις σε μια πρόταση, τότε ξέρουμε σίγουρα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο Απλό Ενεστώτα.

Για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ, διαβάστε την θεωρία για τα επιρρήματα συχνότητας που έχω ανεβάσει στην ενότητα του σημερινού μαθήματος στην ηλ. τάξη και στη συνέχεια κάντε και την άσκηση που έχω βάλει. Όλα αυτά θα τα βρείτε πατώντας πάνω στον τίτλο της σημερινής ενότητας στην ηλ. τάξη και από κάτω θα εμφανιστούν τα σχετικά έγγραφα. Τις απαντήσεις σας τις περιμένω με μήνυμα στην ηλ. τάξη. Σε περίπτωση που δε μπορείτε να τις στείλετε με μήνυμα, κρατήστε τις γραμμένες στο τετράδιό σας και θα τις δούμε στην τάξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου