Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Happy Easter (Ε' τάξη, Στ' τάξη - 5th class, 6th class)

Εν όψει των διακοπών του Πάσχα, σκέφτηκα να σας στείλω υλικό σχετικό με το Πάσχα. Αρχικά να σας πω για δυο πασχαλινές συνήθειες, που πιθανόν δε γνωρίζετε και που υπάρχουν σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η πρώτη είναι το κυνήγι των αυγών ή αλλιώς "egg hunt". Στο κυνήγι των αυγών οι γονείς κρύβουν αυγά στον κήπο του σπιτιού και τα παιδιά βγαίνουν έξω με ένα καλαθάκι στο χέρι, ψάχνουν και βρίσκουν όσα περισσότερα αυγά μπορούν. Ο νικητής είναι αυτός που βρίσκει τα περισσότερα αυγά. Αυτό το παιχνίδι όμως μπορεί να γίνει και σε μεγαλύτερη περιοχή και να συμμετέχουν πολλά περισσότερα παιδιά. 
Το δεύτερο παιχνίδι λέγεται "egg rolling". Τα παιδιά κυλούν σε ένα κατηφορικό λόφο συνήθως καλά βρασμένα αυγά. Το αυγό που θα διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση από τα υπόλοιπα κερδίζει. Σας έχω εδώ δυο συνδέσμους από την wikipedia, σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε κάτι παραπάνω γι'αυτά τα παιχνίδια:
(Πηγή: wikipedia)
(Πηγή: wikipedia)

Ο παρακάτω σύνδεσμος είναι ένα βίντεο με το παιχνίδι "egg rolling", στο οποίο συμμετέχουν και πολλοί ενήλικες. Το παιχνίδι έγινε σε μια περιοχή της Μ. Βρετανίας και προέρχεται από ένα ειδησεογραφικό βρετανικό κανάλι:

(Πηγή: Κανάλι On Demand News στο Youtube)

Για το τέλος σας δίνω μια σελίδα από όπου κάνετε τις ασκήσεις 2 και 3. Αν μπορείτε να εκτυπώσετε τη σελίδα καλώς, αλλιώς λύστε τις ασκήσεις με το νου. Αν έχετε άγνωστες λέξεις στη 2, αναζητήστε τις στα online λεξικά που έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση:

Η σελίδα με τις ασκήσεις είναι εδώ:
(Πηγή: Ιστοσελίδα LearnEnglishKids του Βρετανικού Συμβουλίου)

Καλό Πάσχα!
Happy Easter!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου