Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Happy Easter (Γ' τάξη, Δ' τάξη - 3rd class, 4th class)

Μιας και έρχονται οι διακοπές του Πάσχα, σκέφτηκα να σας δείξω κάτι σχετικό με το Πάσχα σήμερα. 

Σας έχω λοιπόν, πρώτα μια διαδραστική άσκηση με λέξεις πασχαλινές λέξεις. Εκεί διαλέγετε τη λέξη που νομίζετε ότι ταιριάζει με την εικόνα και όταν τελειώσετε πατάτε "finish". Τότε σας ενημερώνει η σελίδα αν κάνατε λάθος ή σωστά τις λέξεις. Αν κάνατε λάθος ξαναπροσπαθήστε. Μπορείτε αν θέλετε να ακούσετε και την κάθε λέξη πώς λέγεται, πατώντας το ηχείο δίπλα της.                                       
Η άσκηση είναι αυτή:
(Πηγή: ιστοσελίδα LearnEnglishKids του Βρετανικού Συμβουλίου)      


Στη συνέχεια από την επόμενη σελίδα που θα σας στείλω, θέλω να κάνετε μόνο μια άσκηση, την 3η άσκηση. Βρείτε τις λέξεις της άσκησης 1, που είναι κρυμμένες στην άσκηση 3. Αν μπορείτε να εκτυπώσετε αυτή τη σελίδα, καλώς. Αν όχι, απλά προσπαθήστε να εντοπίσετε με τα ματάκια σας τις λέξεις. Η σελίδα με την άσκηση 3 είναι η παρακάτω:
(Πηγή: ιστοσελίδα LearnEnglishKids του Βρετανικού Συμβουλίου)

Για το τέλος σας δίνω να δείτε ένα βιντεάκι πασχαλινό με κάποιες από τις λέξεις που μάθαμε. Τα παιδιά στο βίντεο αυτό παίζουν ένα πασχαλινό παιχνίδι που συνηθίζουν να παίζουν τα παιδιά σε άλλες χώρες, και στην Αγγλία επίσης. Λέγεται το κυνήγι των αυγών (egg hunt). Κάποιος (συνήθως οι γονείς τους) κρύβουν στον κήπο μερικά βαμμένα πασχαλινά αυγά. Τα παιδιά βγαίνουν στον κήπο με ένα καλαθάκι και προσπαθούν να μαζέψουν όσο πιο πολλά αυγά μπορούν. Ο νικητής είναι αυτός που θα έχει βρει τα περισσότερα αυγά. Στο βιντεάκι που θα σας στείλω τα παιδιά ψάχνουν ένα χρυσό αυγό. Δείτε το:

(Πηγή: ιστοσελίδα LearnEnglishKids του Βρετανικού Συμβουλίου)

Αν θέλετε μπορείτε να ζωγραφίσετε και μια πασχαλινή ζωγραφιά και να μου στείλετε μια φωτογραφία με τη ζωγραφιά σας για να τη δω κι εγώ. 

Καλό Πάσχα!
Happy Easter!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου