Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

British Food (5th class, 6th class - Ε' τάξη, Στ' τάξη)


This lesson is about the British Food. Since we learn English, don't you think we should know some things about the British culture and food? I give you here a link which will lead you to a picture in a webpage called "Thinglink". This picture is an interactive picture. There you will see many tags. Click on them and open them. There are videos, texts, information about British Food. Find the main video of the picture which is about British Food (It's on the top left hand corner, a yellow camera tag). All the other tags are about food or words you hear in this video. You don't have to read them all. They're just extra information to help you understand what the video says. Take a look around the tags. Play the game I put in the picture for you and when you finish, could you answer a question? 


From all these different types of foods you learned in the video, which one did you like more and which one you didn't like at all? And why? Could you send me your answers in the "ηλεκτρονική τάξη" at "Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο"? Send it with a message and I'll read it. I'm only curious to know. 
The link for the interactive picture I've made for you is the following:


We will talk about British Food again, with more details, when we meet in class. 

Τρόπος λειτουργίας του thinglink (και στα ελληνικά): Πατώντας τον σύνδεσμο που σας έστειλα, ανοίγει μια εικόνα που έχει πάνω της διάφορα σημαδάκια. Αν πατήσετε καθένα από αυτά τα σημαδάκια, ανοίγει ένα παράθυρο. Πολλά απ'αυτά τα παράθυρα έχουν ένα μικρό κειμενάκι και από κάτω ακριβώς υπάρχει ένα μπλε πλαίσιο. Αν πατήσετε εκεί θα οδηγηθείτε σε μια νέα σελίδα ή νέο βίντεο. Ξαναλέω ότι το σημερινό μάθημα αφορά στο Βρετανικό φαγητό. Περιέχει πλήθος πληροφοριών. Δε ζητώ να διαβάσετε όλα αυτά που έστειλα. Θέλω μόνο να τα εξερευνήσετε. Αν για παράδειγμα έχετε απορία τι είναι τα "scones" μπορείτε να μπείτε και να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα της wikipedia, που σας έχω βάλει - δεν χρειάζεται καν να την διαβάσετε ολόκληρη, αν δεν σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες, συνδέσμους, ακόμη και να ψάξετε περισσότερα πράγματα μόνοι σας, αν σας θέλετε και εξακολουθείτε να έχετε απορίες για φαγητά ή συστατικά. Και θα ήθελα ό,τι βρείτε να το σημειώσετε και να το συζητήσουμε από κοντά όταν βρεθούμε. Σε περίπτωση που έχετε απορίες για κάποιες λέξεις, σας ξαναθυμίζω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε online λεξικά που σας έχω γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Κυρίως θέλω να το διασκεδάσετε και να ανακαλύψετε μόνοι σας τι σημαίνει Βρετανικό φαγητό. Μην ξεχάσετε να μου γράψετε με μήνυμα στην ηλ τάξη την απάντηση στην ερώτηση που σας έκανα.

Καλή διασκέδαση!


Sources of the links used in thinglink - Πηγές των συνδέσμων στο thinglink:

Big Ben picture is from https://www.uihere.com/free-photos/lighted-big-ben-670734/

British Food, Learn English
(English Chit Chat, Youtube)

Kids Cooking Full English Breakfast
(We Love Food, Youtube)

Food Pyramid Game
(Turtlediary.com)


Αυτό το μάθημα είναι σχετικό με το βρετανικό φαγητό (British food). Από τη στιγμή που μαθαίνουμε αγγλικά, δε νομίζετε ότι πρέπει να ξέρουμε και κάποια πράγματα για την βρετανική κουλτούρα και το φαγητό; Σας δίνω εδώ ένα σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει σε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται "Thinglink". Πρόκειται για μια διαδραστική εικόνα. Έχει πάνω της διάφορα σημαδάκια, που αν τα πατήσεις ανοίγουν σύνδεσμοι. Εκεί υπάρχουν βίντεο, κείμενα και πληροφορίες για το βρετανικό φαγητό. Βρείτε το κύριο βίντεο της εικόνας που αφορά το βρετανικό φαγητό (το βίντεο αυτό βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία της εικόνας και είναι ένα σημάδι που έχει το σχήμα κίτρινης κάμερας). Όλα τα άλλα σημαδάκια έχουν πληροφορίες για φαγητά ή λέξεις που ακούτε σ'αυτό το βίντεο. Δεν είναι αναγκαστικό να τα διαβάσετε όλα. Είναι απλά επιπλέον πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι λέει το βίντεο. Ρίξτε μια ματιά στα σημαδάκια. Παίξτε το παιχνίδι που έβαλα στην εικόνα για σας και όταν τελειώσετε μπορείτε να απαντήσετε μια ερώτηση;

From all these different types of foods you learned in the video, which one did you like more and which one you didn't like at all? And why? (Από όλα τα διαφορετικά είδη φαγητών που μάθατε στο βίντεο, ποιο σας άρεσε περισσότερο; Και γιατί;) Μπορείτε να μου στείλετε τις απαντήσεις σας με μήνυμα στην ηλ. τάξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και θα δω τις απαντήσεις σας. Είμαι πολύ περίεργη να διαβάσω τις απαντήσεις σας.

Ο σύνδεσμος για τη διαδραστική εικόνα που έφτιαξα για σας είναι ο ακόλουθος:

https://www.thinglink.com/scene/1303389401505595395

Θα ξαναμιλήσουμε για το βρετανικό φαγητό με περισσότερες λεπτομέρειες όταν γυρίσουμε στην τάξη.
Τρόπος λειτουργίας του thinglink: Πατώντας τον σύνδεσμο που σας έστειλα, ανοίγει μια εικόνα που έχει πάνω της διάφορα σημαδάκια. Αν πατήσετε καθένα από αυτά τα σημαδάκια, ανοίγει ένα παράθυρο. Πολλά απ'αυτά τα παράθυρα έχουν ένα μικρό κειμενάκι και από κάτω ακριβώς υπάρχει ένα μπλε πλαίσιο. Αν πατήσετε εκεί θα οδηγηθείτε σε μια νέα σελίδα ή νέο βίντεο. Ξαναλέω ότι το σημερινό μάθημα αφορά στο Βρετανικό φαγητό. Περιέχει πλήθος πληροφοριών. Δε ζητώ να διαβάσετε όλα αυτά που έστειλα. Θέλω μόνο να τα εξερευνήσετε. Αν για παράδειγμα έχετε απορία τι είναι τα "scones" μπορείτε να μπείτε και να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα της wikipedia, που σας έχω βάλει - δεν χρειάζεται καν να την διαβάσετε ολόκληρη, αν δεν σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες, συνδέσμους, ακόμη και να ψάξετε περισσότερα πράγματα μόνοι σας, αν σας θέλετε και εξακολουθείτε να έχετε απορίες για φαγητά ή συστατικά. Και θα ήθελα ό,τι βρείτε να το σημειώσετε και να το συζητήσουμε από κοντά όταν βρεθούμε. Σε περίπτωση που έχετε απορίες για κάποιες λέξεις, σας ξαναθυμίζω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε online λεξικά που σας έχω γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Κυρίως θέλω να το διασκεδάσετε και να ανακαλύψετε μόνοι σας τι σημαίνει Βρετανικό φαγητό. Μην ξεχάσετε να μου γράψετε με μήνυμα στην ηλ τάξη την απάντηση στην ερώτηση που σας έκανα.

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου