Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Επανάληψη γραμμάτων Αa - Βb (Γ' τάξη - 3rd class)

Ευκαιρία, μια που καθόμαστε σπίτι αυτές τις μέρες, να ξανακάνουμε μια καλή επανάληψη τα γραμματάκια του αλφαβήτου που μάθαμε.
 Σήμερα θα ξεκινήσουμε με τα δύο πρώτα, το A και το Β. Γενικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθουμε γράμματα ή να κάνουμε επανάληψη γράμματα. Έχουμε πει ποιοι είναι αυτοί, αλλά καλύτερα να σας τους ξαναθυμίσω. Αν έχετε, για παράδειγμα πλαστελίνες στο σπίτι, μπορείτε να σχηματίσετε το a, το A, το Β και το b με πλαστελίνη. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ξυλάκι και να τα σχεδιάσετε στο χώμα στον κήπο του σπιτιού σας ή να τα φτιάξετε με πετρούλες. Γίνετε δημιουργικοί, σκεφτείτε και κάτι άλλο, που τώρα εγώ δε μπορώ να το σκεφτώ και στείλτε το με φωτογραφία στο mail μου. Θα φροντίσω να το ανεβάσω στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, για να το μοιραστούμε και με τους συμμαθητές μας.


Στον παρακάτω σύνδεσμο θα ακούσετε το γράμμα Αa, πώς ονομάζεται και ποιος είναι ο ήχος του και θα δείτε κάποιες λέξεις που το ξεκινάνε απ'αυτό:

(Πηγή: Κανάλι Bounce Patrol - Kids Songs στο Youtube)

Εδώ σας δίνω μια σελίδα με άσκηση γραφής για το γράμμα αυτό. Εφόσον έχετε εκτυπωτή για να την εκτυπώσετε καλώς. Αλλιώς μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα σε ένα φύλλο χαρτί, όπως κάναμε στην τάξη - αν θυμάστε - που γράφαμε δύο γραμμές το μικρό γράμμα, δυο γραμμές το κεφαλαίο και δυο γραμμές τη λέξη. Πάνω δεξιά στη σελίδα που σας έστειλα παραπάνω υπενθυμίζεται με ποια φορά και σειρά σχηματίζουμε τα γράμματα και ακριβώς από κάτω έχει ένα τραγουδάκι. Αυτό το τραγουδάκι θα ήθελα πρώτα να προσπαθήσετε να το διαβάσετε.

(Πηγή: ΠΕΑΠ)

 Αφού το κάνετε, μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

(Πηγή: ΠΕΑΠ)

Πάμε τώρα στο δεύτερο γράμμα της σημερινής μας επανάληψης, το Βb. Ό,τι είπαμε παραπάνω για τους τρόπους επανάληψης του Aa, ισχύει κι εδώ (δηλαδή το ζωγραφίζω με πλαστελίνη, το σκαλίζω στο χώμα κλπ.). Και αυτό φυσικά μπορείτε να μου το στείλετε με φωτογραφίες, φτιάχνοντάς το και με όποιον άλλον τρόπο σκεφτείτε. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα ακούσετε το γράμμα Bb, πώς ονομάζεται, ποιος είναι ο ήχος του και θα δείτε και κάποιες λέξεις που ξεκινούν απ' αυτό:

(Πηγή: Κανάλι Bounce Patrol - Kids Songs στο Youtube)

Εδώ σας δίνω μια σελίδα με άσκηση γραφής για το γράμμα αυτό. Ισχύει ό,τι είπα παραπάνω για το γράμμα Αa. Το τραγουδάκι που έχει επάνω δεξιά στη σελίδα θέλω πάλι να προσπαθήσετε να το διαβάσετε. 
(Πηγή: ΠΕΑΠ)

Τώρα μπορείτε να το ακούσετε
(Πηγή: ΠΕΑΠ)


Για το τέλος σας φυλάω δύο ωραία puzzles, με τα δύο γράμματα που μάθατε. 
Για το γράμμα Α:
(Αναγνωριστικό: Φωτόδεντρο 8521/9047)

Για το γράμμα Β:
(Αναγνωριστικό: Φωτόδεντρο 8521/9048)

Για να μπορέσετε να παίξετε αυτά τα puzzle, θα πρέπει να πατήσετε πάνω στην εικόνα που δείχνει το βέλος


Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο και εκεί θα πατήσετε λήψη. 



Θα κατέβει ένα αρχείο στον υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου στη γραμμή εργασιών σας, πατάτε και ανοίγει. Υπάρχει μια πιθανότητα βέβαια - αν έχετε τα Windows 10 - ο υπολογιστής σας να το εμποδίσει να παίξει αρχικά. Τότε θα εμφανιστεί αυτό το μπλε παράθυρο στο οποίο πατάτε "Περισσότερες πληφορορίες" και στη συνέχεια "Εκτέλεση". 



Τότε θα κατέβει ένα νέο αρχείο στη γραμμή εργασιών σας, που είναι το puzzle. Αν το πατήσετε η εικόνα που θα δείτε στον υπολογιστή σας είναι η παρακάτω. Για να παίξετε το puzzle κάνετε κλικ με το ποντίκι εκεί που φαίνεται ο αριθμός 1 και μετά κάνετε κλικ στο play, εκεί που φαίνεται ο αριθμός 2. Αν θέλετε να βγείτε από την εφαρμογή "back" και "exit". 



Καλή διασκέδαση! Have fun!



Let's revise the letters of the alphabet! Today we will remember Aa and Bb. There are many ways to practise these letters. You can make the letters with playdough or go out to the garden and write them with a stick on the soil or make them by using little stones. Be creative! Think of other ways too and send me a photo with your letters. I'll publish it at the school's webpage to share it with your classmates.

If you click at the following link, you're going to listen to the letter Aa, its name, its sound and you'll see some words starting with this letter:

(Πηγή: Κανάλι Bounce Patrol - Kids Songs στο Youtube)

Here I give a page to write the letter Aa. If you can't print it, you can write the same things in your notebook (2 lines with "A", 2 lines with "a", 2 lines with "apple"). On the top right hand corner of the following page, you can see how we trace the letter and below that there is a song. Can you read it? Try. 

(Πηγή: ΠΕΑΠ)

Then you can listen to this song:
(Πηγή: ΠΕΑΠ)

Let's go to the second letter of our revision, Bb. Whatever we said about Aa, goes for Bb too (use playdough to make it or stones, send me a photo, etc.)

Now you're going to listen to the letter Bb, what's its name, its sound and see some words starting with it. 

(Πηγή: Κανάλι Bounce Patrol - Kids Songs στο Youtube)

One more page for writing the letter or writing it in your notebook if you can't print the page. Try to read the song on the top right hand corner of the page.
(Πηγή: ΠΕΑΠ)

Now you can listen to it
(Πηγή: ΠΕΑΠ)

For the end of our revision I have 2 puzzles with the letters for you. 
For the letter A:
(Αναγνωριστικό: Φωτόδεντρο 8521/9047)

For the letter B:
(Αναγνωριστικό: Φωτόδεντρο 8521/9048)

In order to play, you have to click on the picture (look at the arrow)

A new window will open and you will click on "download (file)". 

When the file opens, it will probably look like this


Click on number 1 and then number 2 to start playing the puzzle. If you want to exit the file, click on "back" and then "exit". 

Have fun!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου