Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Φαγητά και γλυκά - Foods and sweets (Α' τάξη, Β' τάξη - 1st class, 2nd class)

Σήμερα τι θα λέγατε να θυμηθούμε τις λέξεις που είναι σχετικές με φαγητά και γλυκά; 
Προσπαθήστε να θυμηθείτε πώς λέγεται η κάθε λέξη κοιτώντας τις παρακάτω εικόνες:

(Οι εικόνες είναι υλικό από την ιστοσελίδα του ΠΕΑΠ και το μάθημα του Β κύκλου "Foods and sweets")


Πόσες λέξεις θυμηθήκατε; Αρκετές; Όχι πολλές; Καμία; Μην ανησυχείτε. Στον παρακάτω σύνδεσμο, θα βρείτε όλες τις λέξεις και θα τις ακούσετε. Πρέπει όμως να ακολουθήσετε τις οδηγίες μου. Καταρχήν δεν χρειάζεται να εγγραφείτε στη σελίδα που θα σας στείλω. Εσείς, το μόνο που θα κάνετε, είναι να πατήσετε το σύνδεσμο που σας στέλνω παρακάτω και θα δείτε και θα ακούσετε κατευθείαν μία μία τις λέξεις στα αγγλικά με τις εικόνες τους. Προχωράτε στην επόμενη καρτέλα με το βελάκι που υπάρχει κάτω από την εικόνα. Αν τυχόν σας βγάλει ειδοποίηση να εγγραφείτε δωρεάν, αγνοήστε την. Κλείστε την σελίδα, ανοίξτε ξανά τον σύνδεσμο που σας δίνω και επαναλάβετε όποτε σας βγάζει ειδοποίηση για εγγραφή. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε όλες τις καρτέλες χωρίς να κάνετε εγγραφή. Το έχω ρυθμίσει έτσι ώστε με κάθε εικόνα να ακούγεται και ο ήχος. Σε περίπτωση που δεν ακούγεται, πατήστε πάνω στην εικόνα. Πιστεύω όμως ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ξαναλέω ότι στόχος μας είναι να θυμηθούμε μόνο πώς ακούγονται οι λέξεις, όχι πώς γράφονται. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο απ'αυτή την σελίδα, παρά μόνο τα flashcards (καρτέλες με εικόνες), αυτά δηλαδή που ανοίγουν μόλις πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Για δοκιμάστε, τώρα που ακούσατε τις λέξεις, να ξαναδείτε τις εικόνες που σας έχω παραπάνω και να πείτε μόνοι σας τις λέξεις! Κάντε το όσες φορές θέλετε, σαν παιχνιδάκι μνήμης. 

Τα καταφέρατε καλύτερα νομίζω, ε; 

Έτοιμοι για ένα τραγουδάκι; Τι λέτε; Ένα τραγουδάκι που είχαμε ακούσει στην τάξη:

(Το παραπάνω τραγούδι περιέχεται στο υλικό του ΠΕΑΠ και είναι δανεισμένο από το κανάλι του Busy Beavers - Kids Learn ABCs 123s & More στο Youtube)

Μπορείτε, αν θέλετε, να ξανακούσετε το τραγούδι και να τραγουδήσετε και εσείς μαζί. 

Θυμάστε ότι μάθαμε και πώς ρωτάμε κάποιον αν του αρέσει κάτι και πώς απαντάμε σε τέτοια ερώτηση; Όχι; Για ακούστε το παρακάτω τραγουδάκι για να θυμηθείτε:

(Πηγή: Κανάλι Super Simple Songs - Kids Songs)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου