Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Quizlet: Ένα νέο, πολύτιμο εργαλείο για εκμάθηση λεξιλογίου (Γ' τάξη-3rd class, Δ' τάξη-4th class, Ε' τάξη-5th class, Στ' τάξη-6th class)

Μιας και ξεμείναμε αναγκαστικά στο σπίτι, βγάζουμε νέα όπλα από τη φαρέτρα μας, εμείς οι δάσκαλοι. Αυτά τα όπλα όμως, εκτός από νέα, είμαι σίγουρη ότι είναι και πολύ ελκυστικά για τους μαθητές μας. Λοιπόν, γονείς, για δείτε τι ωραία πράγματα μας προσφέρει το διαδίκτυο!
Το νέο υπέροχο εργαλείο στα χέρια μου - που είμαι σίγουρη ότι όχι απλώς θα το αγαπήσουν τα παιδιά αλλά θα το λατρέψουν - λέγεται ...
Quizlet!!!!!

Να εξηγήσω όμως πώς δουλεύει. Περνάω στη σελίδα κάποιες αγγλικές λέξεις με τη σημασία τους. Μετά σας στέλνω το σύνδεσμο και από κει και πέρα γίνονται τα μαγικά. Το quizlet προσφέρει πάρα πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, ούτως ώστε να κάνετε επανάληψη τις λέξεις. Μερικοί από αυτούς τους τρόπους είναι και πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια. 
Υποθέτω ότι όταν ανοίξετε το σύνδεσμο που θα σας στείλω θα είναι κάπως έτσι η εικόνα 








Στην αριστερή στήλη όπως βλέπετε την εικόνα έχει διάφορες εναλλακτικές για μελέτη των λέξεων.
Η πρώτη επιλογή, "flashcards", είναι καρτέλες με αγγλικές λέξεις και πατώντας πάνω εμφανίζονται οι ελληνικές. Ο μαθητής προσπαθεί να θυμηθεί τι σημαίνει η κάθε λέξη που βλέπει. 

Η δεύτερη επιλογή, "learn", δίνει τις ελληνικές λέξεις και το παιδί επιλέγει ή γράφει τις αγγλικές λέξεις. Μπορεί και να τις ακούσει. 

Η τρίτη επιλογή, "write", δίνει ελληνικές λέξεις που πρέπει να γραφτούν στα ελληνικά. Υπάρχει πάλι για το παιδί η δυνατότητα να τις ακούσει. 

Στην τέταρτη επιλογή, "spell", ακούγεται η λέξη στα αγγλικά και πρέπει να γραφτεί στα ελληνικά. Στη συνέχεια ακούγεται γράμμα γράμμα πώς γράφεται. 

Η πέμπτη επιλογή είναι ένα τεστ λέξεων, όπου καλείται το παιδί είτε να γράψει, είτε να επιλέξει λέξεις, (υπάρχει ποικιλία ασκήσεων εδώ).  

Ακριβώς από κάτω βλέπετε στην εικόνα δύο παιχνίδια. 
Το πρώτο, "match", είναι παιχνίδι αντιστοίχισης όπου το παιδί πρέπει να αντιστοιχίσει το συντομότερο δυνατόν τις λέξεις που του δίνονται. 

Το δεύτερο, "gravity", θυμίζει ηλεκτρονικό παιχνίδι με τρία επίπεδα δυσκολίας. Αφορά μεγαλύτερα παιδιά, διότι θέλει μεγάλη εξοικείωση με το πληκτρολόγιο και την δακτυλογράφηση για να προλαβαίνει το παιδί να γράψει τη λέξη. Πέφτει μια λέξη και πρέπει ο μαθητής να την γράψει. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, του ζητείται να επιλέξει τη γλώσσα στη οποία θα γράφει (μπορεί να είναι ελληνικά, αγγλικά ή και τα δύο) και το επίπεδο (εύκολο, μέτριο, δύσκολο). 

Η τρίτη δραστηριότητα, "live" αφορά ζωντανή σύνδεση, αυτήν όμως δε θα την χρησιμοποιήσουμε. 

Αν τα παιδιά ασχοληθούν και κάνουν αυτές τις δραστηριότητες, που σίγουρα δε θυμίζουν το κλασικό διάβασμα και δεν είναι κάτι που θα βαρεθούν γρήγορα (γιατί μπορούν να τις κάνουν και να τις ξανακάνουν), να είστε βέβαιοι ότι θα μάθουν πολύ καλά τις λέξεις. 


A few words about Quizlet, a useful tool for learning words. I will send you a link and what you will see after clicking on the link will be something like this. 



On the left column you can see 5 activities and 2 games. 
First activity: click on the word "flashcards" and you will see flashcards with the words in english. Click on the flashcards and you will see the meaning in greek

Second activity: click on the word "learn". The student looks at the greek word given and chooses the correct english word. He/she can also hear the word. 

Third activity: click on "write". The student looks at the word given and writes the english word. He/she can also listen to the word. 

Fourth activity: click on "spell". The children listens to the word in english and writes it. He/she can also listen to the word letter by letter. 

Fifth activity: click on "test". It' s a test with many and different exercises. 

First game: click on "match". The student matches words in greek and english. 

Second game: click on "gravity". This is like a computer game for older children. 

We will not use the last option "live". 

With Quizlet children will learn the words easily and while playing. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου