Γεια σας παιδιά! Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο που μένετε σπίτι. Εδώ θα μάθετε, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε.Είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας προσωρινά. Το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Δίπλα στον τίτλο κάθε ανάρτησης γράφω τις τάξεις στις οποίες απευθύνεται.

Μπορείτε επίσης (εφόσον έχετε λογαριασμό στο google) να κάνετε σχόλια.
Have fun!

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Διαδραστικά σχολικά βιβλία και πώς να τα βρούμε (Α' τάξη - 1st class, Β' τάξη - 2nd class, Γ' τάξη - 3rd class, Δ' τάξη - 4th class, Ε' τάξη - 5th class, ΣΤ' τάξη - 6th class)

Το πρώτο εργαλείο στα χέρια μας είναι τα διαδραστικά βιβλία του υπουργείου. Σας είχα μιλήσει, παιδιά, και σας μιλώ συνέχεια γι'αυτά. Σ'αυτή την ανάρτηση λέω να ξαναθυμίσω σε σας και να δείξω και στους γονείς σας πώς μπαίνουμε στα διαδραστικά βιβλία.

Για την Α' και Β' τάξη μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΠΕΑΠ, κατεβαίνουμε κάτω στη σελίδα και κάτω δεξιά, εκεί που λέει "Δημιουργία λογαριασμού", δημιουργούμε νέο λογαριασμό, για να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλο το υλικό. Αναμένουμε τους κωδικούς στο e- mail μας και κάνουμε σύνδεση. Πατάμε πάνω δεξιά το κόκκινο κουτάκι, που λέει "Εκπαιδευτικό υλικό Α, Β, Γ τάξης" και στη συνέχεια στο κείμενο που θα δείτε όταν το ανοίξετε αναζητάτε τις λέξεις "Α' Δημοτικού" με μπλε γράμματα και τη λέξη "Β' Δημοτικού" επίσης με μπλε γράμματα, για τα παιδιά της Β' τάξης. Πρόκειται για σύνδεσμο, που αν τον πατήσετε θα σας ανοίξει μια σελίδα με όλο το υλικό των αγγλικών για την Α' και τη Β' τάξη, οργανωμένο σε κύκλους (Α, Β, Γ κλπ.). Τα παιδιά θα το αναγνωρίσουν σίγουρα, γιατί εκεί μπαίνουμε στην τάξη για να κάνουμε μάθημα. Αυτό που σας ενδιαφέρει, παιδιά, από κει μέσα, είναι τα τραγουδάκια και εικόνες που υπάρχουν ανά μάθημα. Όλα αυτά που είχαμε κάνει μπορείτε να τα ξαναθυμηθείτε ανοίγοντας τις εικόνες και τα τραγούδια. Μπορείτε να βάλετε να ακούσετε τα τραγούδια για να τα θυμηθείτε και να τα τραγουδήσετε, αν θέλετε. Να βάλετε τις εικόνες και να προσπαθήσετε να θυμηθείτε τις λέξεις που μάθαμε. Επίσης αν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης στο σπίτι, μπορείτε να εκτυπώσετε ζωγραφιές ή γράμματα και να τα κάνετε. Καλή διασκέδαση!
Για τη Γ' τάξη μπαίνουμε στα διαδραστικά βιβλία, πατάμε στο "υλικό ανά τάξη" πάνω δεξιά στη σελίδα και διαλέγουμε την τάξη μας, Γ τάξη. Στη συνέχεια διαλέγουμε "διαδραστικά βιβλία μαθητή" και στην επόμενη σελίδα, στα αγγλικά, το "Magic Book 2". Στη νέα σελίδα που ανοίγει μπορείτε να περιηγηθείτε στο βιβλίο ανά κεφάλαιο μέσω του πλαισίου επάνω δεξιά.

 Πατώντας το βελάκι βγαίνει μία λίστα με τα κεφάλαια του βιβλίου. Διαλέξτε το κεφάλαιο που θέλετε και ξεκινήστε. Κάθε  κεφάλαιο στην αρχή του έχει διάφορα εικονίδια που αντιστοιχούν σε επιπλέον δραστηριότητες.


Στη Δ', Ε' και Στ' τάξη μπαίνουμε με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή διαδραστικά βιβλία - υλικό ανά τάξη - διαλέγουμε τάξη - διαδραστικά βιβλία μαθητή - διαλέγουμε αγγλικά. Ό,τι ισχύει για την Γ' τάξη ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα βιβλία αυτών των τάξεων, οι έξτρα δραστηριότητες είναι διάσπαρτες μέσα στο κεφάλαιο και δε συγκεντρώνονται όλες στην αρχή του κεφαλαίου. 

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να ρωτήσετε με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση.

Καλή διασκέδαση!



The first tool in our hands are the interactive books. So here I give you some instructions on how to find them and use them on the internet.
 For the 3rd class, click here . At the top right hand corner you can see a drop down list.


Click on it and choose the unit you want. Click, for example, on unit 1.
What you will see, after clicking is this:



Can you see the coloured balls under the two kids? All these balls are extra activities, which you can do. Every unit, at its first page, has got extra activities.

For the 4th class click here. At the top right hand corner again you can see a drop down list. Choose the unit you want from the list. In this book there is a difference from Magic Book 2. The extra activities are everywhere in the units, not just in the first page of each unit. You only have to search for them in the whole unit.
For any questions you may send me an email and I will answer.

Have fun!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου